9 Ara 2011

1. SINIF CÜMLE BİLGİSİ TEST-2

Share
5N 1K TEST-2
1. SINIF CÜMLE BİLGİSİ TEST-2
cümle bilgisi test soruları birinci sınıf, cümle bilgisi online test çöz, online sorular çöz birinci sınıf, 1. sınıf online türkçe sorular çöz, cümle bilgisi soru çöz
1.
"Kurt gitmiş ardına bakmadan"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A)Kurt ardına bakmadan gitmiş
B)Kurt ardına gitmiş bakmadan
C)Ardına gitmiş bakmadan kurt

2.
"Nurcan kaçırmadı bu fırsatı"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Nurcan bu kaçırmadı fırsatı
B) Bu fırsatı kaçırmadı Nurcan
C) Nurcan bu fırsatı kaçırmadı

3.
"Ormanlar hastalanmış kralı aslan"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Kralı aslan ormanlar hastalanmış
B) Hastalanmış ormanlar kralı aslan
C) Ormanlar kralı aslan hastalanmış

4.
"Ayı sözlerine tilkinin inanmış"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Tilkinin sözlerine ayı inanmış
B) Ayı sözlerine tilkinin inanmış
C) Tilkinin sözlerine inanmış ayı

5.
"Kurnaz ava tilki çıkmış"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Kurnaz tilki çıkmış ava.
B) Kurnaz tilki ava çıkmış.
C) Çıkmış kurnaz tilki ava.


6.
"Çok korktu tavşan bizden"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Korktu çok bizden tavşan
B) Tavşan bizden çok korktu.
C) Çok korktu bizden tavşan.

7.
"Karşılarına birden çıktı fare"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Karşılarına birden fare çıktı.
B) Çıktı birden karşılarına fare.
C) Birden çıktı karşılarına fare.

8.
"Karşılık verdi Nasrettin Hoca."
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Verdi Nasrettin Hoca karşılık.
B) Nasrettin Hoca verdi karşılık.
C) Nasrettin Hoca karşıklık verdi.

9.
"Keloğlan yapmış annesinin dediklerini."
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Yapmış keloğlan annesinin dediklerini.
B) Keloğlan annesinin yapmış dediklerini.
C) Keloğlan annesinin dediklerini yapmış.

10.
"Altında yatıyor tilki ağacın"
Yukarıdaki cümlenin anlamlı ve kurallı hali hangi seçenekte verilmiştir?
A) Tilki ağacın altında yatıyor.
B) Yatıyor ağacın altında tilki.
C) Ağacın altında yatıyor tilki.

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU









CEVAP ANAHTARI
1-A 2-C 3-C 4-A 5-B 6-B 7-A 8-C 9-C 10-A

Hiç yorum yok: