10 Ara 2011

1. SINIF CÜMLE BİLGİSİ TEST-3

Share
5N 1K TEST-2

cümle bilgisi test soruları birinci sınıf, cümle bilgisi online test çöz, online sorular çöz birinci sınıf, 1. sınıf online türkçe sorular çöz, cümle bilgisi soru çöz

1. SINIF CÜMLE BİLGİSİ TEST-3

1. Aşağıdakilerden hangisi cümledir?
A)İki gündür
B)Sınıfı temiz
C)Üşüdüm

2."Babamın yeni aldığı kitabı okudum."
Yukarıdaki cümle kaç sözcükten (kelimeden) oluşmuştur?
A) 4
B) 5
C) 6

3. Aşağıdakilerden hangisi cümle değildir?
A) Yeşil ışıkta geçilir
B) Öğretmenimi çok
C) Okumayı öğrendim

4. "suladım - çiçekleri – bahçedeki"
Yukarıda sözcükler karışık halde verilmiştir. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğrusu verilmiştir?
A) Bahçedeki çiçekleri suladım.
B) Çiçekleri suladım bahçedeki.
C) Çiçekleri bahçedeki suladım.

5. "Rana - atlıyor - ip - bahçede"
Yukarıda sözcükler karışık halde verilmiştir. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğrusu verilmiştir?
A) Rana bahçede ip atlıyor.
B) İp atlıyor bahçede Rana.
C) Atlıyor ip bahçede Rana.


6.
"Fatma nereye gitti?"
Yukarıdaki sorunun cevabı ne olabilir?
A) Evden geliyor.
B) Beslenmesini yemiş.
C) Okula gitti.

7. "Ödevlerini bitirdin mi?"
Yukarıdaki sorunun cevabı ne olabilir?
A) Akşam erken yatacağım.
B) Daha bitiremedim.
C) Öğretmen ödevlere bakacak..

8. "Sinemaya gideceğim."
Yukarıdaki cevabı almak için hangi soru sorulmuş olabilir?
A) Nereye gideceksin?
B) Akşam yemek yedin mi?
C) Hiç ödev yok mu?.

9. "Çok severim."
Cevabını alan kişi hangi soruyu sormamıştır?
A) Resim yapmayı sever misin?
B) Elmayı sever misin?
C) Kahvaltını yaptın mı?

10. "Bugün size kim geldi?"
Yukarıdaki sorunun cevabı ne olabilir?
A) Annem pazardan kiraz aldı.
B) Simay ile okulda oynadık.
C) Arkadaşım geldi.

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU











CEVAP ANAHTARI
1-C 2-B 3-B 4-A 5-A 6-C 7-B 8-A 9-C 10-C

Hiç yorum yok: