11 Ara 2011

1. SINIF METİN BİLGİSİ TEST-1

Share
5N 1K TEST-2
1. sınıf paragraf bilgisi test çöz, metin ile ilgili test çöz, 1. sınıf metin bilgisi online test çöz, online test 1. sınıf çöz, türkçe birinci sınıf online testler çöz, paragraf bilgisi online test çöz, online test indir, online tesler
1. SINIF METİN BİLGİSİ TEST-1

KELOĞLAN VE BALIK
Günlerden bir gün Keloğlan annesinden izin alıp balık tutmaya gitmiş. Belki bir kaç balık yakalarım. Anacığımla pişirir, yeriz. Aç karnımızı doyururuz" diye düşünüyormuş. Irmağın kenarına gelip oltasını salmış. Öğleye doğru kocaman bir balık tutmuş. Pulları gümüş gibi parlak, gözleri cam gibi aydınlık, güzel mi güzel bir balıkmış bu...

1-2-3-4 ve 5. soruları metne göre yapınız.

1. Keloğlan kimden izin almış?
A)Babasından
B)Dostundan
C)Annesinden

2. Keloğlan izin aldıktan sonra nereye gitmiş?
A)Karnını doyurmaya gitmiş.
B) Balık tutmaya gitmiş.
C) Çalışmaya gitmiş

3. Keloğlan balık tuttuktan sonra kimle yemeyi planlamış?
A) Arkadaşlarıyla
B) Anacığıyla
C) Babasıyla

4. Tuttuğu balığın pulları nasılmış?
A) Gümüş gibi parlakmış.
B) Siyahmış
C) Pulları daha beliginleşmemiş.

5. Tutuğu balığın gözleri nasılmış?
A) Cam gibiymiş.
B) Kahverengiymiş.
C) Kapalıymış.

Keloğlan balığın pullarını kazımış, karnını yarıp temizlemek istemiş. Bir de ne görsün! Balığın karnı içinde kocaman bir tas durmuyor mu? Keloğlan bir sevinmiş, bir sevinmiş ki sormayın. "Hem balığı götürürüm anama, hem tası" demiş. Tası su ile doldurup balığı yıkamak istemiş. Birden inanılmayacak bir şey olmuş. Tastan boşalttığı sular altın olarak akıyormuş yere. Keloğlan çok şaşırmış. Bir kaç kere denemiş, hep altın akıyormuş tastan. "Bu, sihirli bir tas galiba. Hemen anama haber vereyim" demiş. Evlerine koşmuş.

6-7-8-9 ve 10. soruları metne göre cevaplayınız.

6.
Tuttuğu balığın içinde ne görmüş?
A) Daha küçük bir balık
B) Bilye
C) Kocaman bir tas

7. Keloğlan balığın karnındakini görünce ne yapmış?
A) Çok korkmuş.
B) Çok sevinmiş.
C) Telaşlanmış.

8. Keloğlan tastan boşalttığı sular nasıl bir hal alıyormuş?
A) Altın olarak dökülüyormuş.
B) Gümüş olarak dökülüyormu.
C) Su olarak dökülüyormuş.

9. Anasına tasın durumunu haber vermek için nereye koşmuş?
A) Bahçeye
B) Ormana
C) Eve

10. Bu parçaya bir başlık koyabiliriz?
A) Keloğlan ve Sevimli Balık
B) Keloğlanın Haylazlıkları
C)Keloğlan ve Sihirli Tas

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU








CEVAP ANAHTARI
1-C 2-B 3-B 4-A 5-A 6-C 7-B 8-A 9-C 10-C

Hiç yorum yok: