10 Ara 2011

1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-1

Share
5N 1K TEST-2
1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-1
Bir küme çocuk:
—      Kerim, Kerim, diye bağırıyorlardı.
Sesleri duyan Kerim yataktan fırladı. Pencereden başını çıkarıp:
Ne var, ne bağırıyorsunuz? Diyerek arkadaşlarına çıkıştı. Çocuklar:
Unuttun mu? Dağa gidecektik, dediler.
Kerim şöyle bir başını kaşıdı. Sonra çabucak giyindi. Bir dilim ekmeğe yağ sürdü. Ekmeğini yiyerek sokağa fırladı.

1, 2,3,4 ve 5. sorulan yukarıdaki metne göre yanıtlayınız.
1. Arkadaşlarının seslendiğini duyan Kerim ne yaptı?
A)Kapıyı kapattı.
B)Annesine seslendi.
C)Yataktan fırladı.

2. Kerim arkadaşlarına neden kızdı?
A) Oyuna katılmadıkları için
B) Bağırdıkları için
C) Dağa gitmedikleri için

3. Çocuklar nereye gideceklerdi?
A) okula
B) dağa
C) sinemaya

4. Kerim hangisini diğerlerinden önce yapmıştır?
A) Pencereden baktı.
B) Giyindi.
C) Sokağa çıktı.

5. Kerim hangisini diğerlerinden sonra yapmıştır?
A) Ekmeğe yağ sürdü.
B) Yataktan fırladı.
C) Arkadaşlarıyla konuştu.


6.
"Postacı mektup getirdi mi( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti (?)

7. "Yaşasın, kar yağıyor( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Nokta (.)
B) Ünlem İşareti (!)
C) Soru İşareti (?)

8. "Babam kırtasiyeden kalem( ) silgi ( )defter aldı( )" Cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelmelidir?
A) virgül (,) - virgül (,) - nokta (.)
B) nokta (.) - virgül (,) - nokta (.)
C) virgül (,) - virgül (,) - soru işareti (?)

9. "Nereye gittin( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti (?)

10. "Hasta olduğum için okula gidemedim ( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Soru İşareti (?)
C) Nokta (.)

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU








CEVAP ANAHTARI
1-C 2-B 3-B 4-A 5-A 6-C 7-B 8-A 9-C 10-C

Hiç yorum yok: