10 Ara 2011

1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-2

Share
5N 1K TEST-2

1. sınıf noktalam işaretleri test çöz, 1. sınıf test soruları, testler noktalama işaretleri birinci sınıf test çöz, noktalama işaretleri soruları çöz
1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-2
1. "Çocuklar bu adamı tanıyor musunuz( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A)Soru İşareti (?)
B)Ünlem İşareti (!)
C)Nokta (.)

2. "Ağaçta ki kediyi aşağıya indirdik( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) Soru İşareti(?)
B) Ünlem İşareti(!)
C) Nokta (.)

3. "Ali( ) Mehmet( ) Mustafa top oynuyorlar( )" Parantezler içerisine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) ( . ) - ( , ) - ( . )
B) ( , ) - ( ; ) - ( ? )
C) ( , ) - ( , ) - ( . )

4. " İmdat çantamı çaldılar( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti(?)

5. "Yarışmada kim birinci oldu( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) Nokta (.)
B) Soru İşareti(?)
C) Ünlem İşareti (!)


6.
"Türkiye’nin başkenti Ankara’dır( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti (?)

7. "Doktor bana beş tane iğne yazdı(  )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Nokta (.)
B) Ünlem İşareti (!)
C) Soru İşareti (?)

8. "Manavdan marul(  ) soğan(  ) maydanoz al gel(  )" Cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelmelidir?
A) virgül (,) - virgül (,) - soru işareti (?)
B) nokta (.) - virgül (,) - nokta (.)
C) virgül (,) - virgül (,) - nokta (.)

9. "Yeni arabamızı gördünüz mü( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti (?)

10. "Ahh onu bir görebilsem( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Soru İşareti (?)
C) Nokta (.)

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU







CEVAP ANAHTARI
1-A 2-C 3-C 4-A 5-B 6-B 7-A 8-C 9-C 10-A

Hiç yorum yok: