11 Ara 2011

1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-3

Share
5N 1K TEST-2

1. sınıf noktalam işaretleri test çöz, 1. sınıf test soruları, testler noktalama işaretleri birinci sınıf test çöz, noktalama işaretleri soruları çöz

1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-3

1. " Babam yeni bir araba aldı( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A)Nokta (.)
B)Ünlem İşareti (!)
C)Soru İşareti (?)

2. "2- Ayşe bakkaldan ekmek( ) çay( ) şeker( ) tuz aldı." cümlesinde ( ) olan yerlere sırasıyla hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) ( ! ) - ( , ) - ( ? )
B) ( , ) - ( , ) - ( , )
C) ( , ) - ( ? ) - (. )

3. "7- Bahçede tavuk( ) horoz( ) civciv yem yediler( )" Parantezler içerisine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) ( . ) - ( , ) - ( . )
B) ( , ) - ( ; ) - ( ? )
C) ( , ) - ( , ) - ( . )

4. "Ahmet baban nereye gitti( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti(?)

5. "Bugün çok yağmur yağdı( )" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) Soru İşareti(?)
B) Nokta (.)
C) Ünlem İşareti (!)


6.
"İstediğim kalemleri aldın mı( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Soru İşareti (?)
B) Nokta (.)
C) Ünlem İşareti (!)

7. "Eyvah ocaktaki süt taştı( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti (?)

8. "Çocuklar Pazartesi( ) Salı( ) Çarşamba günü kurs var(  )" Cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelmelidir?
A) virgül (,) - virgül (,) - soru işareti (?)
B) nokta (.) - virgül (,) - nokta (.)
C) virgül (,) - virgül (,) - nokta (.)

9. "Dikkat köpek var( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Soru İşareti (?)

10. "Kemal artık köye dönecekmiş( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C)Soru İşareti (?)

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU








CEVAP ANAHTARI
1-A 2-B 3-C 4-C 5-B 6-A 7-A 8-C 9-A 10-B

Hiç yorum yok: