11 Ara 2011

1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-4

Share
5N 1K TEST-2

1. sınıf noktalam işaretleri test çöz, 1. sınıf test soruları, testler noktalama işaretleri birinci sınıf test çöz, noktalama işaretleri soruları çöz

1. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST-4
1. Aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi cümlenin sonuna gelmez?
A)Nokta (.)
B)Virgül (,)
C)Soru İşareti (?)

2. "Genç ( ) teyzeye yardım etti( )"
cümlesinde ( ) olan yerlere sırasıyla hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) ( ! ) - ( . )
B) ( , ) - ( !)
C) ( , ) - ( . )

3. "Sevgi( ) nin yaşadığı duygular nelerdir ( )" Parantezler içerisine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) ( ' ) - ( . )
B) ( , ) - ( ? )
C) ( ' ) - ( ? )

4. "Murat ( ) kendi çocukluğu hakkında araştırma yaptı ( ) Çeşitli dönemlerde çekilmiş fotoğraflarını arkadaşlarına gösterdi ( )"
Yukarıdaki metinde ( ) içerisine sırasıyla hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) ( , ) - ( ? ) - ( . )
B) ( , ) - ( . ) - ( . )
C) ( , ) - ( ! ) - ( . )

5. "Sel ( ) çığ ( ) heyelan sözcüklerini duydunuz mu( )"
Yukarıdaki cümlede ( ) içerisine sırasıyla hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) ( , ) - ( , ) - ( ? )
B) ( , ) - ( , ) - ( . )
C) ( , ) - ( . ) - ( ! )


6.
"Ramazan Bayramı ( ) na iki gün kalmıştı ( ) Aslı ile kardeşi Ali çok heyecanlıydılar( )"
Yukarıdaki metinde ( ) içerisine sırasıyla hangi noktalama işareti getirilmelidir?
A) ( , ) - ( ? ) - ( . )
B) ( , ) - ( . ) - ( . )
C) ( ' ) - ( . ) - ( . )

7. "Bir dükkândan çikolata ( ) şeker ve kolonya aldılar( )" cümlesinde ( ) yerine sırasıyla hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) ( ' ) - ( . )
B) ( , ) - ( . )
C) ( , ) - ( ? )

8. "Ertesi gün ( ) neşeli bir bayram geçirdiler ( )" Cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelmelidir?
A) virgül (,) - soru işareti(?)
B) nokta (.) - virgül (,)
C) virgül (,) - nokta (.)

9. "Aslı ve ailesi bayram alışverişi yaptı ( ) Alışverişte; şeker ( ) çikolata ( ) oyuncak ( ) etek ( ) kolonya aldılar ( )"
Yukarıda ( ) olan yerlere uygun işaretleri koyunuz. Aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisini kullanmadık?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C) Virgül (,)

10. "Büyüdük, serpildik, başak verdik ( )" cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konulmalıdır?
A) Ünlem İşareti (!)
B) Nokta (.)
C)Soru İşareti (?)

Hazırlayan: Mustafa KARANFİLOĞLU






CEVAP ANAHTARI
1-B 2-C 3-C 4-B 5-A 6-C 7-B 8-A 9-A 10-B

Hiç yorum yok: