20 Ara 2011

4. SINIF GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM (KÜLTÜRÜMÜZ)TEST-1

Share
4. SINIF GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM

4. Sınıf Geçmişimi Öğreniyorum Ünitesi Online Test Çöz, Kültürümüz konusu ile ilgili online test çöz, 4. Sınıf 2. Ünite Sosyal Bilgiler Dersi Online Test Çöz, Sosyal bilgiler dersi online test çöz 
4. SINIF GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM (KÜLTÜRÜMÜZ)TEST-1

1 ) Aile tarihimizi araştırırken aşağıdaki eşyalardan hangisi bize yararlı olabilir?
A) Çeyiz sandığı
B) Oyuncak kamyon
C) Bilgisayar
D) Tansiyon aleti

2 )Aile geçmişini öğrenen bir kimsede aşağıdaki duygulardan hangisi güçlenir?

A) Hoşgörü        
B) Anlayış
C) Aile bağları     
D) Dostluk



3 )Aşağıdakilerden hangisi akrabamızdır?
A) arkadaş
B) öğretmen                                 
C) komşu
D) enişte



4 ) “Bir millete özgü kültürel öğelerin tümünü kapsayan değerlere     ……………… denir.” Tümcesi aşağıdaki sözcüklerden hangisi ile tamamlanmalıdır?
A) milli kültür
B) halk oyunları
C) milli takım
D) gelenek



5 ) Aşağıdaki sporlardan hangisi milli sporlarımız arasında yer almaz?
A) güreş
B) futbol
C) cirit
D) ok atma



6 )Mili kültürümüz yansıtan “Horon”  oyunu hangi yöremize ait bir oyundur?
A) İç Anadolu Bölgesi
B) Ege Bölgesi
C) Karadeniz Bölgesi
D) Marmara Bölgesi



7 )Aşağıdakilerden hangisi kültürel öğelerimiz arasında yer almaz?
A) kına gecelerimiz   
B) yemeklerimiz      
C) düğünlerimiz
D) doğum günü kutlamaları



8 )Milli kültürümüz arasında olmamasına rağmen diğer ülkelerle birlikte kutladığımız etkinlik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Anneler günü          
B) Zafer Bayramı
C) Halk oyunları
D) Asker uğurlama



9 ) Bazı şehirlerimiz ile bu şehirlerin yemek kültürleri eşleştirilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Gaziantep – baklava
B) Kayseri – mantı
C) Kahramanmaraş - dondurma
D) Adana – kaymak



10 ) Aşağıdakilerden hangisi geçmişte oynanan çocuk oyunlarımızdan biri değildir?
A) körebe 
B) saklambaç
C) taso
D) çelik çomak



11 ) Aşağıdakilerden hangisi kültürel değerlerimizi taşıyan el sanatlarımız arasında yer almaz?
A) kilim dokumacılığı
B) halıcılık
C) çinicilik
D) boyacılık



12 ) Aşağıdakilerden hangisi Türk kültürünü yansıtan yiyeceklerden değildir?
A) baklava
B) çiğ köfte                      
C) mantı                     
D) tost

13 ) Akrabalık bağı için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?
A) saygı                           
B) kan bağı                                 
C) komşuluk                               
D) arkadaşlık                   



14 )

I. Ailenin en yaşlı üyesi
II. Aile albümü
III. Tarih kitapları
Yukarıdakilerden hangileri millî kültürümüzü yansıtan öğelerdir ?
A) Yalnız I
B) II ve III
C) I ve III
D) yalnız III



15 ) Ayşe sözlü tarih çalışması yapmak istiyor. Bunun için aşağıdaki basamaklardan hangisini diğerlerinden önce gerçekleştirmelidir ?
A) Sorular hazırlaması
B) Konu hakkında ön bilgi toplaması
C) Görüşmeleri kaydetmesi
D) Topladığı bilgileri düzenlemesi 



16 ) Aşağıdakilerden hangisi geçmişten getirdiğimiz kültürümüzün öğelerinden biri değildir?
A) Doğum günü kutlamaları                             
B) Türküler
C) El sanatları
D) Halk oyunları



17 ) I. Okçuluk
II. Cirit
III. Güreş
Yukarıdaki spor dallarından hangileri ata sporlarımızdandır ?
A) I ve II                 
B) I ve III
C) II ve III      
D) I, II ve III



18 )“Eskiden düğünlerimizde gelin ata bindirilip erkek evine getirilirdi. Şimdi ise gelin alma töreninin vazgeçilmez aracı otomobil olmuştur.”
Yukarıdaki paragrafta kültür öğelerimizin hangi yönü vurgulanmıştır ?
A) Geçmişten günümüze değişmeden devam ettiği      
B) Toplumdan topluma farklılık gösterdiği  
C) Geçmişten bugüne değişerek taşındığı 
D) Kültür öğelerinin nasıl ortaya çıktığı



19 ) Aşağıdakilerden hangisi atalarımızın Orta Asya’dan getirdiği spor dallarından biridir?
A) Basketbol
B) Güreş
C) Boks
D)
Tekvando


20 ) I. Düğün törenleri
II. Halk oyunları
III. Yöresel yemekler
Yukarıdakilerden hangileri geçmişten günümüze taşıdığımız kültürel öğelerimizdendir ?
A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A C D A B C D A D C
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
D D B B B A D C B D


1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)
Hazırlayan: onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.odevkalemi.com