15 Ara 2011

4. SINIF KUVVET VE HAREKET TEST-1

Share
4. SINIF KUVVET VE HAREKET

4. sınıf online test çöz, kuvvet ve hareket online test çöz, kubbet ve hareket test soruları çöz
4. SINIF KUVVET VE HAREKET TEST-1

1 ) “ Kuvvet uygulanan cisimler ……….. ve …….. değiştirirler.”
Yukarıdaki boşluklara aşağıdakilerden hangisi gelemez?

A) hız
B) şekil
C) yön
D) kütle


2 )

I.salıncak    
II.topaç   
III.çember   
IV.çekirge
Yukarıdakilerden kaç tanesi dönme hareketi yapmaktadır?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4





3 ) Aşağıdaki cisimlerden hangisinin hareketi diğerlerinden farklıdır?
A) çember
B) topaç
C) tekerlek
D) salıncak





4 ) “Bazı cisimlere kuvvet uygulandığında şekil değiştirirler. Kuvvet ortadan kaldırıldığında tekrardan eski haline dönerler.”
Aşağıdakilerden hangisi buna örnek olarak verilemez?
A) plastik top
B) bulaşık süngeri
C) balon
D) teneke kola





5 ) Aşağıda verilen durumların hangisinde kuvvet ortadan kaldırıldığında cisim eski haline döner?
A) bakır telin bükülmesi
B) Lastiğin gerilmesi
C) Kutu sıkıştırılması
D) kağıdın buruşturulması





6 ) I.Hızlanma       II.Sıkma           III.Germe   IV.Bükme             V.Sallanma      VI.Yavaşlama
Yukarıdaki hareketlerden kaç tanesi cisimlerin şeklini değiştirir??


A) 1
B) 2
C) 3
D) 4



7 ) Bir uçağın havalanması sırasında yaptığı hareket ne ile isimlendirilir?
A) yavaşlama
B) hızlanma  
C) durma  
D) dönme





8 ) Buzdolabından bir şey almak için;   
1.Kapağın kulpunu tutarız.                                   
2.Kapağı açarız.                                                     
3.Kapağı kapatırız.
Bu işlemler içinde hangi kuvvet uygulanmamıştır?
A) itme
B) çekme
C) sıkma
D) germe





9 ) Aşağıdaki cisimlerin hangisinin hareketi diğerlerinden farklı bir kuvvetin etkisiyle olmaktadır?
A) uçurtma
B) yel değirmeni
C) paraşüt
D) su çarkı



10 ) “Hareket eden bir cisme, hareketinin zıt yönünde bir kuvvet uygulanmaktadır.”
I.yavaşlama                  
II.yön değiştirme  
III.hızlanma                 
IV.durma
Buna göre yukarıdakilerin hangisinin ya da hangilerinin olması beklenemez?
A) I – IV
B) II – III
C) I – II
D) III – IV



11 ) Hareket ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Uygulanan kuvvet duran cisimleri hareket ettirmek için yeterli olmayabilir.
B) Hareket eden bir varlığın hızı değişmez.
C) Rüzgar cisimleri hareket ettirebilir.
D) Cansız varlıklar dışarıdan etki almazsa hareket etmezler.





12 ) “Varlıkları hareket ettirmek, durdurmak veya şeklini değiştirmek için kullandığımız itme ve çekmeye……………..denir.”
Yukarıdaki tümcede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) kuvvet
B) hareket
C) etki
D) hız

13 ) Pikniğe gittiğimizde ayşe ile ebru salıncağa bindiler ve sallanmaya   basladılar.bu olayda hangi hareket vardır?
A) itme
B) çekme
C) sallama
D) dönme



14 ) Dünyanın en hızlı koşan canlısı kimdir?
A) çita
B) deve
C) aslan
D) insan



15 ) Topaç çeviren çocuk topaca hangi kuvveti uygulamış olabilir?
A) dönme
B) sallanma
C) hızlanma
D) yavaşlama



16 ) Aşağıdakilerden hangisi yavaşlayan harekettir?
A) balkondan düşen halının hareketi
B) yukarı doğru fırlatılan taşın hareketi
C) gökyüzünden yere düşen uçağın hareketi
D) Dünya'nın Güneş etrafındaki dönme hareketi



17 ) Aşağıdaki varlıklardan hangisi kesinlikle hareketsizdir?
A) suda yüzen balık
B) trende oturan insan
C) garajda duran araba
D) havada uçan kuş



18 ) Aşağıdakilerden hangisi hareketsiz bir varlıktır?
A) güvercin
B) televizyon
C) Ağaç
D) kaplumbağa



19 ) Aşağıdakilerden hangisi hızlanan harekettir?
A) iskeleye yanaşan gemi
B) inişe geçen uçak
C) kırmızı ışığı gören sürücü
D) duraktan kalkan otobüs



20 ) Aşağıdakilerden hangisinde çekme uygulanmaz?
A) gerilen yay
B) halat çekme
C) topa vurma
D) el kantarıyla tartma


1 : D 2 : B 3 : D 4 : D 5 : B 6 : C
7 : B 8 : D 9 : D 10 : D 11 : B 12 : A
13 : C 14: A 15: A 16: B 17: C 18: B
19: D 20: C

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)
Hazırlayan: onlinetestcoz.biz