18 Ara 2011

4. SINIF YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK TEST 1

Share
4. SINIF YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK

4. Sınıf yaşamımızdaki elektrik ünitesi online test çöz, 4. sınıf 7. ünite online test çöz, yaşamımızdaki elektrik ünitesi test soruları çöz, 4. sınıf yaşamımızdaki elektrik ünitesi online soru çöz


4. SINIF YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK TEST 1

1 ) Ampullerin takıldığı yatağa ne ad verilir?

A) fiş
B) priz

C) anahtar

D) duy

2 )Evlerimize gelen elektriğin gücü kaç volttur?

A) 180 volt          
B) 200 volt
C) 220 volt     
D) 250 volt



3 )Termik santrallerde hangi yakıt kullanılmaz?
A) petrol
B) kömür                                 
C) doğal gaz
D) odun



4 ) Aşağıdakilerden hangisinde elektrikle çalışmayan bir araç vardır?
A) buzdolabı
B) bulaşık makinesi
C) sandık
D) ütü



5 ) Basit bir elektrik devresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) sigorta
B) pil
C) ampul
D) anahtar



6 )Elektrikli araçları çalıştırmak için fişin takıldığı yere ne denir?
A) sayaç
B) priz
C) sigorta
D) duy



7 )Aşağıdakilerden hangisi pille çalıştırılamaz?
A) el feneri   
B) radyo      
C) hesap makinesi
D) buzdolabı



8 )Hangi santraller suyun hareket enerjisinden yararlanılarak yapılır?
A) termik santral           
B) hidroelektrik santral
C) rüzgar santrali
D) jeotermik santral



9 ) Aşağıdaki elektrikli aletlerden hangisinin bizi çarpma tehlikesi yoktur?
A) wolkman
B) mutfak robotu
C) çamaşır makinesi
D) televizyon



10 ) Aşağıdaki araçlardan hangisinde pil kullanılır?
A) fırın 
B) mikser
C) televizyon
D) oyuncak araba



11 ) Santrallerden hangi enerji elde edilir?
A) ışık
B) ısı
C) elektrik
D) ses



12 ) Taşıtlarda motorun ilk çalıştırılmasında gerekli olan enerjiyi nereden almaktadır?
A) jeneratörden
B) akümülatörden                      
C) radyatörden                     
D) adaptörden

13 ) Aşağıdakilerden hangisi akü ile çalışır?
A) bilgisayar                           
B) bisiklet                                 
C) otomobil                               
D) televizyon                



14 ) Biten piller için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Geri dönüşümünü sağlamalıyız.
B) Denize atmalıyız
C) Çevremize atmalıyız
D) Toprağa gömmeliyiz




15 ) Aşağıdakilerden hangisi elektriği iletmez ?
A) demir
B) plastik
C) bakır
D) altın



16 ) Aşağıdakilerden hangisi elektrik üretir ?
A) pil                             
B) televizyon
C) jeneratör
D) bilgisayar



17 ) Aşağıdakilerden hangisi şehir elektriği ile çalışmaz ?
A) ampul                  
B) televizyon
C) saç kurutma makinesi
D) tv kumandası



18 )Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirir ?
A) elektrik sobası     
B) ampul  
C) telefon 
D) buzdolabı



19 ) Basit elektrik devresini oluşturan malzemelere ne ad verilir?
A) devre elemanları
B) kablolar
C) batarya
D)
pil


20 ) Aşağıdakilerden hangisi elektrik kullanımında güvenli bir davranıştır?
A) Islak elle prize dokunmak.
B) Prizleri çocukların ulaşamayacağı bir yere yaptırmak.
C) Telde elektrik olup olmadığını elimizle kontrol etmek.
D) Bozulan bir elektrikli aleti kendimiz tamir etmek.




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D C D C A B D B A D
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C B C A B C D A A B


1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)
Hazırlayan: onlinetestcoz.biz