5 Oca 2012

4. SINIF TÜRKÇE GENEL DEĞERLENDİRME TEST-2

Share
4. SINIF ANLAM - YAZIM KURALLARI

4. Sınıf Türkçe Online Test Çöz, 4. Sınıf Türkçe Yazım kuralları Testleri, 4. sınıf anlam ve yazım kuralları online test çöz, eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler, yazım yanlışları online test, 4. sınıf anlam soruları yazım yanlışları , yazım kuralları testleri soruları online testler, 4. sınıf online test çöz türkçe anlam, onlinetestcoz.biz türkçe online test çöz


4. SINIF  TÜRKÇE GENEL DEĞERLENDİRME TEST-2

"Günün ilk ışıklarıyla birlikte sesler çoğalmaya başladı. Derken her yanı bir gürültü sardı. Bu olağan dışı bir gürültüydü. Çocuk, korku içinde yatağından fırladı. Pencereye koştu. Camı açtı. Sokağa baktı. Öteden kocaman bir greyder geliyordu. O zaman anımsadı. Karşıdaki arsada yapı çalışmaları vardı. Orada bundan sonra top oynayamayacaklardı. Güneş altında fazlaca yandıklarında, koşup zeytin ağacının gölgesine sığınamayacaklardı.’’                                       


* İlk beş soruyu metne göre cevaplayın.


1)Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu metne en uygun başlık olur?
A) okuldaki günler
B) zeytin ağacı
C) tatil anıları

D) çiçek sevgisi

2)Sesler ne zaman çoğalmaya başladı
?
A) gün batımında
B) öğle üzeri
C) gün ağarırken   
D) gece yarısı



3)Çocuğun korkmasının nedeni neydi?
A) trenin gürültüsü                        
B) çocuk gürültüsü   
C) greyderin gürültüsü                          
D) sokak satıcıların gürültüsü                           



4)Çocuk, zeytin ağacının kesileceğine neden üzüldü?
A) kaleleri yıkılacağı için
B) ağaca çıkamayacakları için       
C) zeytinleri yiyemeyecekleri için  
D) gölgesine sığınamayacakları için



5)Çocuk yatağından nasıl fırladı?
A) neşe içinde    
B) telaşla
C) üzüntü içinde 
D) korkuyla
             
     

6)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” kelimeden ayrı yazılmalıdır?

A) Evdeki hesap çarşıya uymuyor.
B) Denizdeki kirlilik beni çok üzdü.
C) Yarınki sınava çok iyi hazırlandım.
D) Bana öyle baktıki gitmekten vazgeçtim.



7)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Bende sizinle gelmek istiyorum.
B) Kardeşim iki bin yılında doğdu.    
C) Dere kıyısında bir süre yürüdük.
D)
Bendeki kalemi sen mi aldın?


8)Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin yazımı yanlıştır?
A) Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.        
B) Çıkmadık can da ümit vardır.   
C) Baca eğri de olsa duman doğru çıkar.                         
D) El eli yıkar, iki el de yüzü.





9)   Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “mi” kelimeden ayrı yazılmalıdır?
A) Elma soyarken elimi kestim.
B) Sevgi bu sınava katıldımı?
C) Halamı yıllardır göremedim.     
D) Havlumu plâjda unuttum.


10)
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
A) Ablam da seninle geldi mi?                                
B) Öyle kalabalıktı ki zor nefes alabildim.
C) Televizyonda ki filmi heyecanla izledik. 

D) Onu da yazarım ama şimdi değil.

11)
Aşağıdaki kelimelerden hangisi birleşik kelime değildir?

A)Çeyizlik

B)Kırıkkale      
C)Bilgisayar    
D)Eskişehir
 

12)Aşağıdaki kelimelerden hangisi çekim eki almıştır?
A) Yazlık

B) Sözlük  
C) Okullar  
D) kalemlik



13)Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Eskici......türemiş kelime

B) Saatçi....türemiş kelime
C) Top.....basit kelime          

D) Ayakkabı.......basit kelime


14)Aşağıdaki kelimelerden hangisi yapım eki almıştır?
A)kilim        B)yorgancı       
C)saz         D) Toz


15)  Aşağıdakilerden hangisi özel isimdir?
A)Dünya                  

B)Anahtar
C)Saz

D)Top


16)“Yaş” kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) nemli                    B)kuru      
C) ıslak                     D)sulu



17)  Aşağıdaki kelimelerden hangisinin sesteşi vardır?
A) Yaz                          B) güz             
C) duvar                       D) hata


18) “Armağan” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) bahşiş

B) yardım    
C) iade      

D) hediye

19)Aşağıdaki kelimelerden bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır?
A) büyük     

B) iri
C) küçük

D) kocaman


20)“Sağlam” kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

A)yaralı
B)dayanıklı     
C)özürlü 
D)çürük





1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B C C D D D A B B C A C D B A C A D C D

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)
Hazırlayan: onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.odevkalemi.com