2 Oca 2012

4. SINIF UZAKTAKİ ARKADAŞIM TEST-1

Share
4. SINIF UZAKTAKİ ARKADAŞIM

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Uzaktaki arkadaşım Online Test Çöz, 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri, Uzaktaki arkadaşım online test çöz, 4. sınıf online test çöz sosyal bilgiler Uzaktaki arkadaşım , onlinetestcoz.biz sosyal bilgiler online test çöz
4. SINIF UZAKTAKİ ARKADAŞIM TEST-1

İlk sekiz soruyu grafiğe göre cevaplayınız.
1)Grafiğe göre TRT 23 Nisan Şenliğine hangi yıl en az ülke katılmıştır?
A) 1999
B) 1997
C) 1996      

D) 2000

2)Grafiğe göre TRT 23 Nisan Şenliğine hangi yıl en çok ülke katılmıştır
?
A) 2000
B) 1996             
C) 1999
D) 1995



3)Hangi yıl TRT 23 Nisan Şenliğine 46 ülke katılmıştır?
A) 1995    
B) 1997      
C) 1998      
D) 1996                          



4)Hangi iki yıl TRT 23 Nisan Şenliğine eşit sayıda ülke katılmıştır?
A) 1999-1997
B) 1997-2000        
C) 1999-1995   
D) 1995-1998



5)Grafiğe göre 1995 ve 1996 yıllarında TRT 23 Nisan Şenliğine katılan ülke sayısı ile 1999 ve 2000 yıllarında şenliğe katılan ülke sayıları farkı kaçtır?
A) 16
B) 6
C) 26
D) 36
             
     

6)1996 yılında TRT 23 Nisan Şenliğine katılan ülke sayısı kaçtır?

A) 46
B) 47
C) 48
D) 45



7)1999 yılında TRT 23 Nisan Şenliğine kaç ülke katılmıştır?
A) 25
B) 26     
C) 35
D) 30



8)Grafiğe göre 6 yılda TRT 23 Nisan Şenliklerine toplam kaç ülke katılmıştır?
A) 126        
B) 224    
C) 225                           
D) 226



9)   Modern olimpiyatların başlangıç yılı aşağıdakilerden hangisidir?
A. 1886
B. 1996
C. 1896     
D. 1786


10) 23 Nisan Çocuk Şenliklerine ilk defa hangi yıl diğer ülke çocukları da katılmıştır?
A. 1996                                          B. 1975
C. 1980                                          D. 1979


11)
İlk olimpiyatlar hangi şehirde yapılmıştır?

 A. İstanbul      B. Atina
      C. Ankara     D. İzmir
 

12)Türkiye Cumhuriyet olimpiyat oyunlarına ilk defa hangi yıl katılmıştır?
A. 1908                          B. 1936

C. 1960                         D. 1900



13)Aşağıdaki sporcularımızdan hangisi olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan sporcularımızdan biri değildir ?
A. Naim Süleymanoğlu     

B. Hakan Şükür
C. Halil Mutlu          

D. Mustafa Dağıstanlı



14) Olimpiyat oyunları kaç yılda bir yapılır?
A.1        B.2       
C.4         D. 3


15)  2004 olimpiyat oyunlarında ilk defa ülkemize atletizm dalında bronz madalya kazandıran sporcumuz aşağıdakilerden hangisidir?
A. Nurcan Taylan                                     B.  Halil Mutlu
C. Naim Süleymanoğlu                            D. Eşref Apak



16)Aşağıdakilerden hangisi doğal varlıklarımızdandır?
A. Ormanlar                   B.Saraylar      
C.Köprüler                     D.Camiler



17)   Aşağıdakilerden hangisi tarihi varlıklarımızdandır?
A. Dağlar     B. Denizler     C. Kervansaraylar      D.Nehirler


18) Bayrağımızın üzerinde ne şekli vardır?
A. Yalnız beyaz ay

B. Yalnız beyaz yıldız
C. Güneş

D. Beyaz ay ve yıldız

19)Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti neresidir?
A. İstanbul      

B. Ankara
C. Adana               

D. İzmir


20)Ülkemizde kutlanan dini bayramlar aşağıdaki ülkelerin hangisinde kutlanmaz?

A.Suudi Arabistan
B.İran      
C. Mısır 
D. İngiltere





1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A B D B C A A D C D B A B C D A C D B D

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)
Hazırlayan: onlinetestcoz.biz