7 Şub 2012

6. SINIF EKONOMİK FAALİYETLER TEST-1

Share
KUVVET VE HAREKET


6. sınıf sosyal bilgiler 3. ünite ekonomik faaliyetler konusu online test çöz, 6. sınıf sosyal bilgiler online test çöz, 6. sınıf sosyal bilgilerekonomik faaliyetker ilgili soru çöz, online testler soru çöz, online testler
6. SINIF EKONOMİK FAALİYETLER TEST-1 


  1. 
A)
B)
C)
D)
1)) Aşağıda coğrafi özellikleri verilen yerlerden hangisinde hayvancılık faaliyeti yaygın olarak yapılmaktadır?
A) Düz geniş ve verimli ovalar
B) Yüksek ve dağlık alanlardaki gür otlaklar
C) Karadeniz kıyısında yoğunlaşan ormanlar
D) Zengin tarihi güzellikleri bulunan yerler
  2. 
A)
B)
C)
D)
2)
Aşağıdaki il maden eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A)Demir-Sivas
B)Krom –Elazığ
C)Bakır-Artvin
D)Kükürt-Zonguldak
  3. 
A)
B)
C)
D)
3)Aşağıdakilerden hangisi ülkemizdeki Demir-Çelik fabrikalarından değildir?
A) İskenderun
B) Soma
C) Karabük
D) Ereğli
 4.
A)
B)
C)
D)
4)Aşağıdakilerden hangisi sanayinin gelişmiş olduğu şehirlerimizden değildir?
A) Siirt
B) İstanbul
C) İzmit
D) Bursa
  5.
A)
B)
C)
D)
5)Ayni iklim bölgesinde yetişmesi çok zor olan bitki  ikilisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İncir -Zeytin
B) Buğday –Şeker pancarı
C) Pirinç – Mısır
D) Buğday-Çay
  6.
A)
B)
C)
D)
6)
Aşağıdakilerden hangisi petrol rafinerilerimizden  değildir?
A)İzmit (İpraş)
B)Batman (Batman)
C)Şanlıurfa (GAP)
D)İzmir(Aliağa)
  7.
A)
B)
C)
D)
7)Aşağıdaki ürünlerden hangisinin yetişmesi için en fazla suya ihtiyaç vardır?
A) Mısır
B) Antalya
C) Zonguldak
D) Kütahya
  8.
A)
B)
C)
D)
8) Taşkömürü hangi ilimizde çıkarılır?
A)Artvin
B) Antalya
C) Zonguldak
D)Kütahya
  9.
A)
B)
C)
D)
9)Dünyada en fazla Türkiye’de bulunan maden hangisidir?
A)Bor
B)Demir
C)Bakır
D)Altın
  10.
A)
B)
C)
D)
10)Bor minerallerinin en çok çıkarıldığı iki coğrafi bölgemiz, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ege ve Akdeniz
B) Ege ve Marmara
C) Akdeniz ve Karadeniz
D) Akdeniz ve Marmara
  11.
A)
B)
C)
D)
11)
Elektrik ve elektronik sanayinin önemli bir hammaddesidir. Başlıca yatakları Ergani, Murgul ve Küre’dir.
Yukarıda belirtilen yeraltı kaynağı aşağıdakilerden hangisidir
A) Krom
B) Civa
C) Bakır
D) Boksit
  12.
A)
B)
C)
D)
12)Türkiye’deki termik santrallerin büyük bir kismi Ege Bölgesi’ndedir. Asagidakilerden hangisi bu durumun nedenidir?
A) Bölgede linyit yataklarının olması
B) İzmir limanına yakın olması
C) Baraj yapılmasına elverişli olması
D) Bölgede enerji tüketiminin çok olması
  13.
A)
B)
C)
D)
13)Aşağıdaki termik santrallerden hangisi jeotermal enerji ile çalışır?
A) Sarayönü                    
B) Yatağan
C) Tavşanlı
D) Soma
  14.
A)
B)
C)
D)
14)Yurdumuzda çıkarılan petrolün tamamına yakını hangi bölgemizde çıkarılır?
A)Doğu Anadolu
B)Güney Doğu Anadolu
C)Marmara
D)Ege
  15.
A)
B)
C)
D)
15)
Madenler
Kullanım Alanı
Demir Demir-çelik yapımı
Mermer İnşaat sektörü
Alüminyum Uçak ve otomobil sanayi
Kükürt Kimya,gübre ,kağıt sanayi
Yukaridaki tablo ülkemizde çikarilan bazi madenler ve kullanim alanlari verilmistir. Bu tablodaki bilgilerden yararlanarak asagidakilerden hangisine ulasilabilir?
A) Alüminyum metal işleme sanayisinde kullanılır
B) Demir ve mermer aynı sanayi dalında kullanılır
C) Alüminyum yurt dışına sattığımız yurt dışına sattığımız bir madendir
D) Kükürt bazı elektrik araçlarının yapımında yararlanılır
  16.
A)
B)
C)
D)
16)Aşağıda verilen ekonomik faaliyetlerden hangisinin Türkiye ekonomisine katkı sağladığı söylenemez?
A) Ormancılık
B) Sanayi
C) Turizm
D) Açık deniz balıkçılığı
  17.
A)
B)
C)
D)
17)Aşağıdaki ekonomik faaliyet ve yapıldığı yer eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
Tarım Düz, geniş ve verimli ovalarda
Turizm Zengin tarihi ve doğal güzellikleri olan yerlerde
Hayvancılık Yüksek ve dağlık alanlardaki gür otlaklarda
Ormancılık İç kısımlarda ve kurak yerlerde

A) Tarım
B) Turizm             
C) Hayvancılık
D) Ormancılık
  18.
A)
B)
C)
D)
18)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin Dünyada en  büyük üretici olduğu ürünlerden biridir?
A) Muz
B) Portakal      
C) Fındık
D) Limon
  19.
A)
B)
C)
D)
19)Doğu Anadolu ( Erzurum-Kars) bölgemizde büyükbaş hayvancılık yapılmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A)Her mevsim bol yağışlı olması
B)Toprağın verimli olması
C)Yaz yağışlarının görülmesi, bu sayede otların yetişmesi
D)Kışları kar yağışlı olması nedeniyle
  20.
A)
B)
C)
D)   
20)Iklim kosullari bir bölgede yetisen tarim ürünlerini belirler. Iç Anadolu Bölgesinin iklim kosullari dikkate alindiginda, asagidaki ürün gruplarindan hangisinin bu bölgeye ait oldugu söylenebilir?
A) Buğday, mercimek, şekerpancarı
B) Zeytin, pamuk, tütün
C) Mısır, fındık, üzüm
D) Buğday, muz, incir

       
  HAZIRLAYAN:   www.onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.sosyalciler.com







1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B D B A D C D C A B C A B B A D D C C A