7 Şub 2012

6. SINIF EKONOMİK FAALİYETLER -Yatırım ve Pazarlama- TEST-2

Share
KUVVET VE HAREKET


6. sınıf sosyal bilgiler 3. ünite ekonomik faaliyetler konusu online test çöz, 6. sınıf sosyal bilgiler yatırım ve pazalama online test çöz, 6. sınıf sosyal bilgiler ekonomik faaliyetler yatırım ve pazarlama ilgili soru çöz, online testler soru çöz, yatırım ve pazarlama online testler
6. SINIF EKONOMİK FAALİYETLER -Yatırım ve Pazarlama-  TEST-2 


  1. 
A)
B)
C)
D)
1)Bir fabrikanin kurulacagi yer seçiminde ham maddeye yakinlikta önem tasir.
Buna göre Akdeniz Bölgesi'nde asagidakilerden hangisinin bulunmasi beklenmez?

A) Petrol Rafinerisi
B) Demir- çelik
C) Sigara
D) Çay
  2. 
A)
B)
C)
D)
2)
Bazi sanayi kuruluslari ham maddeye yakin yerlerde kurulmustur.
Asagidakilerden hangisi bunlara örnek degildir?

A) Rize çay fabrikasi
B) Ankara seker fabrikasi
C) Kayseri pamuklu dokuma fabrikasi
D) Seydisehir alüminyum fabrikasi
  3. 
A)
B)
C)
D)
3)Asagidakilerden hangisi sanayinin gelismis oldugu sehirlerimizden degildir?

A) Siirt
B) Istanbul
C) Izmit
D) Bursa
 4.
A)
B)
C)
D)
4)Istanbul'un, Türkiye'nin nüfusu en fazla sehri olmasinda asagidakilerden hangisinin etkisi en azdir?

A) Sanayi
B) Ticaret
C) Ulasim
D) Tarim
  5.
A)
B)
C)
D)
5)Pamuk hangi sanayi dalinin hammaddesidir?

A) Otomotiv
C) Gida
C) Dokuma
D) Makine
  6.
A)
B)
C)
D)
6)
Hammaddesi tarim olan sanayi kollarinin Türkiye'deki dagilisinda; bölgeler arasindaki iklim farkliliklarindan dolayi degisiklikler görülür.
Buna göre; Karadeniz Bölgesinin kiyi kesiminde asagida verilen sanayi kollarinin hangisinin en az gelismesi beklenir?

A) Makarna Fabrikalari
B) Kereste Sanayi
C) Findik Isletmeleri
D) Çay Fabrikalari
  7.
A)
B)
C)
D)
7)Yurdumuzda seker fabrikalarinin büyük bölümünün Iç Anadolu Bölgesi'nde bulunmasinin temel nedeni asagidakilerden hangisidir?

A) Ulasimin kolay olmasi
B) Sekerpancari üretiminin çok fazla olmasi
C) Tüketiminin fazla olmasi
D) Is gücünün ucuz olmasi
  8.
A)
B)
C)
D)
8) Bir ülkede sanayilesmenin saglanmasi;
I-Sermaye
II-Hammadde
III-Enerji
IV-Isgücü
gibi etkenlere baglidir.
Ülkemizde sanayilesmede yukarida belirtilenlerden hangileri konusunda sikinti çekildigi söylenemez?

A) I ve III
B)II ve IV
C) III ve IV
D)I ve II
  9.
A)
B)
C)
D)
9)Bir bölgede otomotiv sanayinin gelisebilmesi için asagidakilerden hangisinin bulunmasi zorunlu degildir?

A) Sermaye
B) Ham madde
C) Yetismis eleman
D) Petrol kaynaklari
  10.
A)
B)
C)
D)
10)Ülkemizde yatirim alanlarini inceleyen bir arastirmaci Karadeniz Bölgesinde kereste ve kagit sanayisinin, Ege Bölgesinde yag sanayisinin gelismis oldugu tespit edilir.
Bu iki bölgedeki sanayi dallarinin farklilik göstermesi iki bölgenin hangi özellikleri farkli olmasiyla açiklanabilir?

A) Ulasim sartlari
B) Nüfus miktari
C) Toprak yapisi
D)Iklim,bitki örtüsü
  11.
A)
B)
C)
D)
11)Sizce, asagidakilerden hangisi, yatirim için zorunlu olmayan faktörlerden biri degildir?

A) Tarim ürünleri
B) Ham madde
C) Insan gücü
D) Ulasim
  12.
A)
B)
C)
D)
12)Yaz yagisi ---- gür otlaklar----- büyükbas Hayvancilik------ .................. sanayi
Yukarida birbirini takip eden kavramlar verilmistir. Buna göre, bos birakilan yere asagidakilerden hangisi gelmelidir?

A) Otomotiv sanayi
B) Kimya sanayi
C) Besin sanayi
D) Demir-çelik sanayi
  13.
A)
B)
C)
D)
13)Asagidakilerden hangisi petrol rafinerilerimizden degildir?

A) Izmit (Ipras)
B) Batman (Batman)
C) Sanliurfa (GAP)
D) Izmir(Aliaga)
  14.
A)
B)
C)
D)
14)Asagidakilerden hangisi Türkiye'deki tarim sektörünün gelismesini saglayan faktörlerden biri degildir?

A) Elverisli iklim kosullari
B) Verimli kiyi ovalari
C) Sulama olanaklari
D)Zengin yer alti kaynaklari
  15.
A)
B)
C)
D)
15)Bitkisel yag fabrikalarinin Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde, seker fabrikalarinin ise iç bölgelerde yogunlasmasinda,
I.Isgücü
II.Sermaye
III.Hammaddeye yakinlik
IV. Enerji kaynagi

etmenlerinden hangisi en fazla etkilidir?

A) I
B) II
C) III
D) IV
  16.
A)
B)
C)
D)
16)Bir girisimci Türkiye’nin bazi illerinde fabrikalar kurmak istemektedir.
Ürünün fabrikaya tasinmasi sirasindaki ulasim masraflarinin en az olmasi istendiginde girisimcinin seçecegi sehir ve ürün asagidakilerden hangisinde birlikte ve dogru olarak verilmistir?

SEHIR                           ÜRÜN
A) Zonguldak                Zeytinyagi
B) Konya                       Un
C) Rize                          Makarna
D) Urfa                           Kagit
  17.
A)
B)
C)
D)
17)Ayçiçegi ve zeytinyagi fabrikalarinin Marmara ve Ege Bölgelerinde yogunlasmasinda asagidakilerde hangisinin etkisi en çoktur?

A) Bu bölgelerde ekili alanlarin fazla olmasinin
B) Bu bölgelerde zeytin ve ayçiçegi üretiminin fazla olmasinin
C) Bu bölgelerin nüfusunun fazla olmasinin
D) Bu bölgelerde ulasim kosullarinin elverisli olmasinin
  18.
A)
B)
C)
D)
18)Bir bölgede yatirim yapmak için asagidakilerden hangisi zorunlu olmayan faktörlerden biri degildir?

A) Bitki örtüsü
B) Ulasim
C) Insan gücü
D) Sermaye
  19.
A)
B)
C)
D)
19)Bir girisimci ülkemizin bazi illerinde fabrikalar kurmak istemektedir. Ürünün fabrikaya yakin olmasi ulasim masrafini azaltacaktir.
Buna göre girisimcinin seçecegi il ve ürün asagidakilerden hangisinde yanlis verilmis olabilir?

A) Antalya-Findik ezmesi fabrikasi
B) Konya-Bisküvi fabrikasi
C) Erzurum-Süt ve süt ürünleri
D) Izmir-Zeytinyagi fabrikasi
  20.
A)
B)
C)
D)   
20)Hammaddesi tarim olan sanayi kollarinin Türkiye'deki dagilisinda; bölgeler arasindaki iklim farkliliklarindan dolayi degisiklikler görülür.
Buna göre; Akdeniz Bölgesinin kiyi kesiminde asagida verilen sanayi kollarinin hangisinin en az gelismesi beklenir?

A) Makarna Fabrikalari
B) Çay Sanayi
C) Yag Isletmeleri
D) Dokuma Fabrikalari

       
  HAZIRLAYAN:   www.onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.sosyalciler.com








1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
D C A D C A B B D D A C C D C B B A A B