7 Şub 2012

6. SINIF ELEKTRONİK YÜZYIL -Sosyal Bilimler- TEST-1

Share
Elektronik Yüzyil


6. sınıf sosyal bilgiler 7. ünite Elektronik yüzyıl ünitesi online test çöz, 6. sınıf sosyal bilgiler online test çöz, 6. sınıf sosyal bilgiler sosyal bilimler ile ilgili soru çöz, elektronik yüzyıl sosyal bilimler online testler soru çöz, online testler
6. SINIF ELEKTRONİK YÜZYIL -Sosyal Bilimler- TEST-1 


  1. 
A)
B)
C)
D)
1)Sosyal Bilimlerin insanlara,
I. Temel hak ve özgürlükleri kavratma
II. Olaylarin çok boyutlulugunu fark edebilme
III. Güncel olaylari degerlendirebilme
gibi yararlardan hangilerini sagladigi söylenebilir?
A) Yalniz I                B) I ve III
C) Yalniz II               D) I, II ve III
  2. 
A)
B)
C)
D)
2)
I. Arkeoloji - Yeralti ve yerüstü buluntularini inceler.
II. Sosyoloji - Insanlarin davranislarini, duygu ve düsüncelerini inceler.
III. Psikoloji -Toplumlararasi iliskileri inceler.
Sosyal Bilimler içerisinde yer alan yukaridaki özellikler ve ilgili oldugu alan eslestirmesi asagidakilerden hangisinde dogru olarak verilmemistir?
A) Yalniz I      B) Yalniz III
C) I ve III         D) II ve III
  3. 
A)
B)
C)
D)
3)Asagidakilerden hangisi Sosyal Bilimlerin inceleme alani içerisinde yer almaz?
A) Enflasyon oranini belirleme
B) Ekonomik faaliyetlerin insan hayati üzerindeki etkisini inceleme
C) Diplomatik gelismeleri degerlendirme
D) Sosyal sorunlara çözümler üretmeyi saglama
 4.
A)
B)
C)
D)
4)Deney ve gözlem yapilamayan bilim dali asagidakilerden hangisidir?
A) Fizik                                  B) Kimya
C)Tarih                                 D) Biyoloji
  5.
A)
B)
C)
D)
5)Kazi yaparak toprak altindaki eserleri inceleyen bilim dali asagidakilerden hangisidir?
A) Arkeoloji                             B) Cografya
C) Sosyoloji                            D) Filoloji
  6.
A)
B)
C)
D)
6)
Geçmiste yasamis insan topluluklari arasindaki iliskileri yer ve zaman göstererek inceleyen bilim dali asagidakilerden hangisidir?
A) Cografya           B) Hukuk
C) Tarih             D) Matematik
  7.
A)
B)
C)
D)
7)Yapilan arastirmalar sonucu, Usak'ta eski bir yerlesim yeri bulunmustur.
Böyle bir durum Usak’a asagidaki katkilardan hangini saglamaz?
A) Turizm gelisir.                              B) Tarim gelisir.
C) Ekonomik hayat canlanir.           D) Yeni is imkânlari çogalir.
  8.
A)
B)
C)
D)
8) Ülkemizde Sosyal Bilimler Liseleri'nin sayisi her geçen gün artmaktadir.
Bunun nedeni asagidakilerden hangisiyle açiklanabilir?
A) Fen derslerinin öneminin azalmasi
B) Fen bilimlerinin önemsiz olmasi
C) Sosyal bilimlerde uzmanlasmanin daha çok para kazandirmasi
D) Sosyal bilimlerin öneminin giderek artmasi
  9.
A)
B)
C)
D)
9)Insanlarin yasamak için üretim yapma ve üretimi bölüsme biçimlerini inceleyen bilim dali asagidakilerden hangisidir?
A) Sosyoloji                                     B) Psikoloji
C) Hukuk                                         D) Ekonomi
  10.
A)
B)
C)
D)
10)Asagidakilerden hangisi bir insanin yasantisini kolaylastiran sosyal bilimlerden degildir?
A) Psikoloji                      B) Antropoloji
C) Fizik                            D) Arkeoloji
  11.
A)
B)
C)
D)
11)Asagidaki sosyal bilim dallarindan hangisi insan davranisini inceler?
A) Arkeoloji                              B) Psikoloji
C) Felsefe D) Antropoloji
  12.
A)
B)
C)
D)
12)Asagidakilerden hangisi Sosyal Bilgiler derslerinin konulari arasinda yer almaz?
A) Yiyeceklerin kimyasal analizi        B)Toplumsal sorunlarin nedenleri
C) Devletin temel görevleri                D)Insan haklari
  13.
A)
B)
C)
D)
13)
I-Bir toplumun geçmisi tarihçilerin çalismalari sayesinde bilinebilir.
II-Arkeolojik kazilar sayesinde Türklerin geçmis yüzyillardaki hayatlari hakkinda bilgi edinilir.
III-Psikoloji, farkli kültürleri tanimamiza yardimci olur.
Yukaridaki yargilardan hangileri dogrudur?
A) Yalniz I                                             B) Yalniz III
C) I ve II                                                D) II ve III
  14.
A)
B)
C)
D)
14)Sosyoloji Bilimi yasadigimiz toplumu ve toplum halinde yasamanin gerekliliklerini anlamamiza yardimci olur. Buna göre asagidakilerden hangisi Sosyoloji Biliminin konulari arasinda yer alir?
A) Toplumu bir arada tutan nedenler
B) Hastaliklarin nedenleri
C) Geçmis uygarliklara ait sana eserleri
D) Ülkemizin ekonomik kaynaklari
  15.
A)
B)
C)
D)
15)Sizce, sosyal bilimlere ilgisi olan birinin asagidaki alanlardan hangisini tercih etmesi digerlerine göre daha uygundur?
A) Matematik                         B) Cografya
C) Fizik                                  D) Tıp
  16.
A)
B)
C)
D)
16)Fiziki ve sosyal olarak ikiye ayrilan antropoloji, asagidakilerden hangisi ile dogrudan ilgilenir?
A) Hukuk                                 B) Ticaret
C) Insan                                  D) Toplum
  17.
A)
B)
C)
D)
17)Devlet ve toplum yasalarini düzenleyen yasalari konu alan bilim asagidakilerden hangisidir?
A) Antropoloji                     B) Psikoloji
C) Sosyoloji                       D) Hukuk
  18.
A)
B)
C)
D)
18)Asagidakilerden hangisi Sosyal bilimlerin topluma etkilerine örnektir?
A) Çorum - Bogazköy arkeolojik alanin turistik hale gelmesi
B) Istanbul'a bogaz köprüsünün yapilmasi
C) Istanbul'da Formula 1 yarisinin düzenlenmesi
D) Ankara'nin baskent olmasi
  19.
A)
B)
C)
D)
19)Asagidakilerden hangisi sosyal bilimlerden biri degildir?
A) Tarih                                         B) Psikoloji
C) Arkeoloji                                    D) Tip
  20.
A)
B)
C)
D)   
20)I. Kazi bilimi
II. Zaman bilimi
III. Dil bilimi
Hangi seçenekteki terimin karsiligi yukarida verilmemistir?
A) Arkeoloji                                 B) Etnografya
C) Kronoloji                                 D) Filoloji
       
  HAZIRLAYAN:   www.onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.sosyalciler.com





1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
D C A C A C B D D C B A B A B C D A D B