8 Şub 2012

7. SINIF İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ TEST-1

Share
KUVVET VE HAREKET


7. sınıf sosyal bilgiler iletişim ve insan ilişkileri online test çöz, 7. sınıf sosyal bilgiler online test çöz, 7. sınıf sosyal bilgiler iletişim ve insan ilişkileri iletişim lgili soru çöz, online testler soru çöz, online testler
7. SINIF İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ TEST-1 


  1. 
A)
B)
C)
D)
1)Aşağıdakilerden hangisi iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken hususlardan  değildir?
A) Dinleme
B) Vücut hareketleri
C) Ses tonu
D) İstediği zaman konuşma
  2. 
A)
B)
C)
D)
2)
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir dinleyicide olması gereken davranışlarından birisi değildir?
A)Dikkatini karşısındaki kişiye verir.
B)Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler.
C)Göz teması kurmamaya özen gösterir
D)Duygu ve düşünceleri anlamaya çalışır
  3. 
A)
B)
C)
D)
3)“Etkili bir iletisimde ses tonu, kullanilan sözcükler ve el- kol hareketleri ve mimikler çok önemli rol oynar.”diyen birisi hangi önemli etkeni unutmustur?
A) Vücut dilini
B) Göz temasını
C) Konunun özelliğini
D) Mikrofon kullanımını
 4.
A)
B)
C)
D)
4)İletişim, insanlar arasında anlaşılmayı sağlayan etkili bir yoldur. Ayrıca anlaşılabilir mesajların alınması ve yollanması sanatıdır. Duygu, düşünce ve bilgiler, farklı yollarla başkalarına anlatılabilir.
Yukarıdaki açıklamaları dikkate aldığımızda iletişim için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) İnsanlar arasında anlam köprüsüdür.
B) Bilgi alış verişi söz konusudur.
C) Söz ile gerçekleştirilir.
D) Bir sanattır
  5.
A)
B)
C)
D)
5)Sınıfta arkadaşlarına sunmak için konuşma hazırlayan öğrencinin aşağıdakilerden hangisini yapması etkili konuşma için gereklidir?
A) Alçak sesle konuşması
B) Ayrıntılara girmesi
C) Hızlı konuşması
D) Jest ve mimiklerin kullanması.
  6.
A)
B)
C)
D)
6)
Aşağıdakilerden hangisi iletişimi başlatma ifadelerinden biri değildir?
A)Bir ekmek alabilir miyim?
B)Merhaba,Kolay gelsin
C)Günaydın
D)Bugün nasılsın
  7.
A)
B)
C)
D)
7)Aşağıdakilerden hangisi iletişim etkenlerinden değildir?
A) Dinleme
B) Konuşma
C) Jest ve mimikler
D) Karşıdaki konuşurken başka bir şeyle ilgilenme
  8.
A)
B)
C)
D)
8) İlkçağ filozoflarından Aristo, başarılı insanlar için şöyle demiştir. “Düşündüklerinin hepsini söylemezler, fakat söylediklerini düşünüpte söylerler.
Buna göre Aristo, aşağıdakilerden hangisini vurgulamaya çalışmıştır?
A)Susmayı
B) Düşünmeyi
C) Düşünerek konuşmayı
D)Her aklına geleni söylemeyi
  9.
A)
B)
C)
D)
9)Aşağıdakilerden hangisi iletişimsizliğe neden olan davranışlardan değildir?
A)Öğüt vermek
B)Emir vermek
C)Dinlemek
D)Yargılamak
  10.
A)
B)
C)
D)
10)Emel arkadasi Ayse’ye bir seyler anlatirken onu iyi tanidigi için kendini onun yerine koymustur.
Emel bu hareketiyle asagidakilerden hangisini gerçeklestirmis olur ?
A) Empati
B) Sempati 
C) Sessizlik
D) Antipati
  11.
A)
B)
C)
D)
11)Aşağıdakilerden hangisi, iletişim engellerinden biri değildir?
A) Yargılamak   
B) İfade etmekten kaçınmak  
C) Kendi kişisel algımızı gerçekleşmiş gibi görmek.
D) Yumuşak bir sesle konuşmak
  12.
A)
B)
C)
D)
12)Konusmalarinda;
&  “Kahvaltini yarida birakma” yerine, “kahvaltini bitirmezsen tekrar acikirsin.”
& “Oyunu yarida birakiyorsun” yerine, “Böyle yaptigin zaman üzülüyorum.”
& “Bu sabah ise geç geldin” yerine “seni göremeyince çok merak ettim.”
Diyen bir kisi için asagidakilerden hangisi söylenebilir?
A) Hayırsever biridir.
B) Ben dilini kullanarak etkili olmuştur.
C) Arkadaşını düşünmemektedir.
D) Sen dilini kullanmıştır.
  13.
A)
B)
C)
D)
13)Senem tasindiklari için okulunu degistirmek zorunda kalmisti. Yeni sinifina girdiginde ögrenciler Senem ‘in yanina gelip hos geldin dediler. Güler yüzlü ögrenciler bir ihtiyacinin olup olmadigini sorup yeni arkadaslariyla ilgilindiler.
Bu gelişmelere bakarak aşağıdaki yorumlardan hangisini yapabiliriz?
A) Yeni arkadaşları Senem’den hoşlanmamıştır                    
B) Öğrenciler iyi bir iletişim örneği sergiledi
C) Öğrenciler Senem’i kandırmaya çalışmaktadır
D) Senem iletişimsiz bir öğrencidir
  14.
A)
B)
C)
D)
14)Aşağıdakilerden hangisi etkili bir iletişim için yapılması gerekenlerden birisidir?
A)Saygı ile dinleyip, zamanı geldiğinde konuşmalıyız
B)Konuşurken ses tonumuzun etkili olması için bağırmalıyız.
C)Konuşmalarımızda jest ve mimiklerimizi kullanmamalıyız
D)Karşımızdaki insan konuşurken sözünü kesip düşüncemizi hemen aktarmalıyız
  15.
A)
B)
C)
D)
15) "İletişim de konuşmanın ayrı bir yeri vardır."
Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin bu anlayışa zıt olduğu söylenebilir?
A) Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır.
B) Onların anladıkları kadar söyleriz.
C) Söz gümüşse, sükut altındır.
D) Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz.
  16.
A)
B)
C)
D)
16)Karsimizdaki kisinin anlattiklari karsisinda; “ Bu seni mutlu etmis” veya “Kim bilir ne düsündün” gibi cevaplar vermemiz, Asagidakilerden hangisiyle açiklanabilir ?
A) Onun duygularını özetlemek.
B) İletişimi engellemek
C) Dinlemediğimizi ifade etmek
D) Sorularına cevap vermek
  17.
A)
B)
C)
D)
17)
Söz ola kese savasi
Söz ola kestire basi
Söz ola agulu asi
Bal ile yag ede bir söz (Yunus Emre)
Yukarıdaki şiirde aşağıdakilerden hangisinin önemi vurgulanmaktadır?
A) İnsan sevgisi
B) Etkin Konuşma             
C) Yaşama sevgisi
D) Etkin dinleme
  18.
A)
B)
C)
D)
18)Öğrenmede veya iletişimde etkili olmak önemli bir etkendir. Aktif olmayan kişiler etkili iletişim kuramazlar, etkili öğrenemezler.
Yukarıdaki paragrafa göre aktif olmak, aşağıdakilerden hangisiyle gerçekleşir?
A) Not tutma
B) Araştırma       
C) Dinleme
D) Katılım 
  19.
A)
B)
C)
D)
19)Ne söylediğimiz kadar nasıl söylediğimiz de önemlidir.”
Yukarıdaki cümlede anlatılmak istenen seçeneklerin hangisinde daha doğru bir şekilde ifade edilmiştir?
A)Daha fazla ders çalışmazsan SBS’yi kazanmayı unut.
B)Çalışırsan başarılı olacağından eminim.
C)Kitaplarındaki testler boş dururken SBS’de başarılı olmayı rüyanda görürsün.
D)Bu kadar çalışmayla sınav falan kazanılmaz.
  20.
A)
B)
C)
D)   
20)Bir babanın çocuğuna;  “Bu matematik sorusunu çözmenin  imkanı yok” demesi, nasıl bir iletişim çatışmasıdır?
A) Eleştirme, yargılama
B) Öğüt verme
C) Emir verme
D) Uyarma

       
  HAZIRLAYAN:   www.onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.sosyalciler.com




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
D C B C D A D C C A D B B A C A B D B A