10 Şub 2012

8. SINIF BIR KAHRAMAN DOGUYOR - M. Kemal'in Okudugu Okullar - TEST-1

Share
BIR KAHRAMAN DOGUYOR M.KEMALIN OKUDUGU OKULLAR

8. sinif T.C. Atatürkçülük ve Inkilap Tarihi Bir Kahraman Doguyor ünitesi online test çöz, 8. sinif inkilap tarihi online test çöz, 8. sinif inkilap tarihi mustafa kemal atatürk'ün okudugu okullar online test çöz, soru çöz, online testler soru çöz, online testler, inkilap tarihi online testler, mustafa kemalin okudugu okullar onlinetestcoz.biz
8. SINIF BIR KAHRAMAN DOGUYOR - M. Kemal'in Okudugu Okullar - TEST-1 


  1. 
A)
B)
C)
D)
1)Mustafa Kemal, Selanik Askeri Rüştiyesi'nde sınıf temsilcisi anlamına gelen sınıf çavuşu seçilmiştir.
Bu bilgiler aşağıdakilerden hangisini gösterir?
A) Rüştiyenin eğitiminin çok zorlayıcı olduğunu
B) Okulda sadece askeri eğitim verildiğini
C) Mustafa Kemal'in sorumluluk sahibi ve çalışkan olduğunu
D) Selanik'te, Selanik Askeri Rüştiyesi'nden başka okul olmadığını
  2. 
A)
B)
C)
D)
2)
Mustafa Kemal Selanik Askeri Rüstiyesinden mezun olarak 1896 yilinda Manastir Askeri Idadisi'ne baslamisti.
Bu bilgiler asagidakilerden hangisini gösterir?
A) Mustafa Kemal'in yüzbasi rütbesini aldigini
B) Avrupali devletlerin Selanik sehrini isgal ettigini
C) Mustafa Kemal'in yeni bir çevreyle tanistigini
D) Mustafa Kemal'in Selanik sehrinden ayrilmak istedigini
  3. 
A)
B)
C)
D)
3)Çocukluguma dair ilk hatirladigim sey, mektebe, gitmek meselesine aittir. Annem, mahalle mektebine gitmemi istiyordu. Babam yeni açilan Semsi Efendi Mektebi'ne devam etmemi ve yeni yöntemlere göre okumami istiyordu. Nihayet babam bu meseleyi ustaca hâlletti. Önce mahalle mektebine basladim. Böylece annemin gönlü yapilmis oldu. Birkaç gün sonra da mahalle mektebinden alinip Semsi Efendi Mektebi'ne kaydedildim.
Atatürk'ün çocukluk yillari hakkinda verdigi bu bilgilere bakarak ailesi hakkinda asagidakilerden hangisi söylenemez?
A) Egitime önem vermektedirler
B) Demokratik bir anlayis vardir.
C) Annesi geleneklere daha fazla baglidir.
D) Babasi baskici bir düsünceye sahiptir
 4.
A)
B)
C)
D)
4)Mustafa Kemal, kisa bir süre mahalle mektebine gittikten sonra egitim hayatina Semsi Efendi Mektebinde devam etmistir. Bu okulda, mahalle mekteplerinden farkli olarak yeni ögretim yöntemleri uygulanmaktaydi.
Bu bilgilere dayanarak okul degisikliginin Mustafa Kemal üzerindeki sonuçlariyla ilgili olarak asagidakilerden hangisi söylenebilir?
A) Milliyetçi görüslere uzak durdugu
B) Fikri gelisiminin olumlu yönde etkilendigi
C) Saltanat yönetimini benimsedigi
D) Avrupa'daki gelismeleri takip etmekte zorlandigi
  5.
A)
B)
C)
D)
5)
Selanik Askeri Rüştiyesi Manastır Askeri İdadisi
    ?
İstanbul Harp Okulu    İstanbul Harp Akademisi
Yukaridaki kavram haritasinda "?" isaretinin yerine asagidakilerden hangisi yazilabilir?
A) Atatürk'ün egitim hayati
B) Atatürk'ün görev yaptigi kurumlar
C) Yabancilarin açtigi okullar
D) Azinlik okullari
  6.
A)
B)
C)
D)
6)
Mustafa Kemal ilkokul yillarinda karsilastigi bir yasli adama: "Dede, bazi insanlar ne¬dense vatanlarini sevmiyorlar. Ben vatanimi çok seviyorum ve bu vatanin evladi oldugum için gurur duyuyorum. Simdi vatanini sevmeyenler vatanini sevmeyi nasil ögrenecek ve ben vatan sevgimi nasil gelistirebilirim?" diye soru sormustur.
Buna göre Mustafa Kemal yasli adamdan asagidakilerden hangisi için yardim istemistir?
A) Ekonomiyi gelistirmek
B) Matematik çalismak
C) Sinifini geçmek
D) Ülke ve millet sevgisini artirmak
  7.
A)
B)
C)
D)
7)Mustafa Kemal Harp Okulu'nu 459 ögrenci arasindan sekizinci olarak bitirdikten sonra Harp Akademisi sinifina seçilmistir.
Bu bilgilere bakilarak asagidakilerden hangisi söylenebilir?
A) Mustafa Kemal'in basarili bir ögrencilik hayatinin oldugu
B) Harp Akademisi'nin Selanik sehrinde oldugu
C) Mustafa Kemal'in yüzbasiliga yükseldigi
D) M. Kemal'in askeri bir okuldan sivil bir okula geçtigi
  8.
A)
B)
C)
D)
8) Mustafa Kemal anilarinda: "Mahallemizde Binbasi Kadri Bey adinda bir komsumuz oturuyordu. Oglu Ahmet, Askeri Rüstiye'ye gidiyordu ve askeri okul elbiseleri giyiyordu. Onu gördükçe bende böyle bir elbise giymeye hevesleniyordum." diye bahsetmistir.
Buna göre asagidakilerden hangisine ulasilabilir?
A) Mustafa Kemal'in Selanik Askeri Rüstiyesi'ni istemedigine
B) Mustafa Kemal'in meslek seçiminde çevresinin etkili olduguna
C) Osmanli Devleti'nde askeri okul sayisinin az olduguna
D) Mustafa Kemal'in Ankara'da egitime basladigina
  9.
A)
B)
C)
D)
9)I- Istanbul Harp Okulu
II- Semsi Efendi Ilkokulu
III- Manastir Askeri Idadisi
IV- Selanik Askeri Rüstiyesi
V- Istanbul Harp Akademisi

Yukarida Atatürk'ün egitim hayati boyunca devam ettigi okullarin mezuniyet tarihlerine göre kronolojik sirasi asagidakilerden hangisinde dogru verilmistir?

A) II-IV-V-I-III
B) II-III-IV-V-I
C) II-I-III-IV-V
D) II-IV-III-I-V
  10.
A)
B)
C)
D)
10)Asagidakilerden hangisi Mustafa Kemal'in egitim gördügü okullardan biri degildir ?

A) Kuleli Askeri Lisesi
B) Manastir Askeri Lisesi
C) Harp Okulu
D) Harp Akademisi
  11.
A)
B)
C)
D)
11)M.Kemal'in babasi Ali Riza Bey "Adam olmak için okumak ögrenmek sarttir,baska çare yoktur." demistir.
Mustafa Kemal'in babasi Ali Riza Bey'in yukaridaki sözüne bakilarak asagidakilerden hangisine ulasilabilir?
A) Mustafa Kemal askeri yetenekleri ile ön plandadir.
B) Mustafa Kemal çevresinden etkilenmemistir.
C) Mutafa Kemal farkli siyasi görüsleri savunmustur.
D) Mustafa Kemal egitim ve ögrenimin önemini anlayan bir aile ortaminda yetismistir.
  12.
A)
B)
C)
D)
12)ALI RIZA BEY: Mustafa çagdas egitim veren Semsi efendi Mektebine gitmeli.
Zübeyde Hanim: Mustafa Geleneksel egitim veren Mahalle Mektebine gitmeli.
M. Kemal'in anne ve babasinin egitimle ilgili görüsleri yukarida yer almaktadir.
Bu durum Osmanli egitim sistemi ile ilgili hangi sonuca ulasmamizi saglar.
A) M. Kemal'in ailesinde demokratik bir yapi oldugunu
B) Semsi efendi okulunun daha iyi egitim verdigine
C) Osmanli da egitim birligi bulunmadigina
D) Selanik'te iki tane okul olduguna
  13.
A)
B)
C)
D)
13)Asagidakilerden hangisi Mustafa Kemal'in ögrenim gördügü okullardan biri degildir?

A) Mahalle Mektebi
B) Mekteb-i Tibbiye
C) Selanik Mülkiye Rüstiyesi
D) Manastir Askeri Idadisi
  14.
A)
B)
C)
D)
14)Mustafa Kemal asagidaki hangi okulda okumustur?

A) Hava Harp Akademisi
B) Mahalle Mektebi
C) Samsun Askeri Rüstiyesi
D) Sinasi Efendi Ortaokulu
  15.
A)
B)
C)
D)
15)Mustafa Kemal'in ögrenim hayatina basladigi sehir asagidakilerden hangisidir?

A) Manastir
B) Istanbul
C) Selanik
D) Samsun
  16.
A)
B)
C)
D)
16)Mustafa Kemal, sirasiyla Mahalle Mektebi,Semsi Efendi Ilkokulu, Selanik Mülkiye Rüstiyesi ve Selanik Askeri Rüstiyesi olmak üzere ilkokulu ve ortaokulu degisik okullarda okumustur.
Bu durumun Mustafa Kemal ile ilgili asagidakilereden hangisine neden oldugu söylenebilir?

A) Aile içinde sorunlar yasadigina
B) Farkli fikirler edinmesine zemin hazirladigina
C) Egitim sürecinin kolay geçtigine
D) Ekonomik sorunlar yasadigina
  17.
A)
B)
C)
D)
17)Asagida Mustafa Kemal'in egitim gördügü okullar ile okullarin bulundugu sehirler verilmstir.
Yanlis olan hangisidir?

A) Askeri Rüstiye - Manastir
B) Harp Okulu - Istanbul
C) Askeri Idadi - Manastir
D) Semsi Efendi Ilkokulu - Selanik
  18.
A)
B)
C)
D)
18)Mustafa'ya Kemal adinin verildigi okul asagidakilerden hangisidir?
A) Askeri Rüstiye
B) Askeri Idadi
C) Harp Okulu
D) Harp Akademisi
  19.
A)
B)
C)
D)
19)Mustafa Kemal'in egitimine basladigi ilk okul, sehir ve yil asagidakilerden hangisidir?

A) Semsi Efendi - Manastir -1893
B) Mülkiye Rüstiyesi - Selanik -1886
C) Semsi Efendi -Istanbul -1889
D) Semsi Efendi - Selanik -1886
  20.
A)
B)
C)
D)   
20)Mustafa Kemal egitimini asagidaki okullarin hangisinde tamamlamistir?

A) Harp Okulu
B) Manastir Askeri Idadisi
C) Harp Akademisi
D) Mekteb-i Tibbiye

          HAZIRLAYAN:   www.onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.sosyalciler.com









1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C C D B A D A B D A D C B B C B A A D C