10 Şub 2012

8. SINIF BİR KAHRAMAN DOGUYOR - M. Kemal'in Kişisel Özellikleri - TEST-2

Share
BIR KAHRAMAN DOGUYOR M.KEMALIN KISISEL ÖZELLIKLERI


8. sinif T.C. Atatürkçülük ve Inkilap Tarihi Bir Kahraman Doguyor ünitesi online test çöz, 8. sinif inkilap tarihi online test çöz, 8. sinif inkilap tarihi mustafa kemal atatürk'ün kişisel özellikleri online test çöz, soru çöz, online testler soru çöz, online testler, inkilap tarihi online testler, mustafa kemalin kişisel özellikleri onlinetestcoz.biz
8. SINIF BİR KAHRAMAN DOGUYOR - M. Kemal'in Kişisel Özellikleri - TEST-2


  1. 
A)
B)
C)
D)
1)Ben size savasmayi degil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçen zaman içinde yerimize baska kuvvetler ve komutanlar gelebilir.
Atatürk'ün bu anlatimina göre, asagidakilerden hangisine önem verdigi söylenebilir?

A) Akil ve bilimi rehber edinmeye
B) Disiplinli olunmaya
C) Vatan için fedakarlik yapmaya
D) Barisseverlige
  2. 
A)
B)
C)
D)
2)
"Düsman adim adim her tarafi isgal ederek Ankara'ya gelecek olursa, ben bir elime silahimi bir elime de Türk bayragini alip Elmadag'ina çikacagim. Burada tek basima son kursunuma kadar düsmanla çarpisacagim."
Millî Mücadele yillarinda Mustafa Kemal'in meclisteki konusmanin özelliklerinden;
I. Vatanseverligi
II. Ileri görüslülügü
III. Kararliligi
hangisi ya da hangileri dogru gösterilmistir?

A) I ve III
B) Yalniz II
C) Yalniz I
D) I, II ve III

  3. 
A)
B)
C)
D)
3)Düsman askeri 25 Nisan 1915 sabahi Mustafa Kemal'in öngördügü noktadan, Aribumu bölgesinden saldirdi.
Bu bilgiler Mustafa Kemal'in hangi özelligini ortaya koymaktadir?

A) Kararlilik
B) Milliyetçilik
C) Vatanseverlik
D) Ileri görüslülük

 4.
A)
B)
C)
D)
4)Mustafa Kemal, Sofya'da askeri ataselik görevi sirasinda Bulgaristan'da kalan Türklerle yakin iliski kurdu. Türklerin Bulgaristan'da Türkçe olarak yayimlanan gazetelerle irtibat kurarak bölgedeki Türklerin sosyal ve siyasi haklarinin yükseltilmesi çalismalarina katildi.
Mustafa Kemal'in bu tutumu asagidaki özelliklerden hangisine sahip oldugunu gösterir?


A) Demokrat
B) Milliyetçi
C) Barisçi
D) Laik

  5.
A)
B)
C)
D)
5)Atatürk ün degisik alanlarda gerçeklestirdigi devrimler onun hangi özelligini gösterir?

A) Egitimciligini
B)Yöneticiligini
C) Çok Yönlülügünü
D) Rehberligini
  6.
A)
B)
C)
D)
6)
Mustafa Kemal'in "Çagdas uygarlik seviyesine ulasmak için, çagin gerektirdigi yenilikleri gerçeklestirmek zorunludur."
Yukarida verilen özellikler Atatürk'ün, asagidaki hangi yönünü ortaya koymaktadir?

A) Mantikliligini
B) Yeniliklere açik olmayi
C) Azimliligini
D) Egitimciligi

  7.
A)
B)
C)
D)
7)Mustafa Kemal Atatürk: "Ben askeri deha filân bilmiyorum. Herhangi bir zorluk önünde kaldigim zaman yaptigim is sudur. Vaziyeti iyice tespit etmek, sonra bu vaziyet karsisinda alinacak tedbirin ne olduguna karar vermek." demistir.
Yukaridaki bu söz Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi özelligini vurgulamaktadir?


A) Ileri görüslülügü
B) Idealistligi
C) Vatanseverligi
D) Hakikati arama gücü

  8.
A)
B)
C)
D)
8) "Mustafa Kemal Pasa, mücadeleye atilmasaydi bu ülke kurtulamazdi. Anadolu'nun tehlikeye düsen yerlerinde batida, doguda ve güneyde baslayan ve bir yurtsever düsüncenin ürünü olan zayif direnis hareketleri, Mustafa Kemal Pasa tarafindan birlestirilmeseydi her biri ayri ayri bastirilabilirdi".
Rauf Bey, yukaridaki sözleriyle Mustafa Kemal Pasa'nin daha çok hangi özelligine isaret etmistir?

A) Kararliligina
B) Birlestiriciligine
C) Yöneticiligine
D) Ileri görüslülügüne

  9.
A)
B)
C)
D)
9)Mustafa Kemal yayinladigi Amasya Genelgesinde; "Milletin istiklalini yine milletin azim ve karari kurtaracaktir." demistir. Gerçekten de Kurtulus savasinda halki örgütleyerek Kurtulus savasini halkla beraber kazanmistir.
Buna göre bunlar Mustafa Kemalin hangi özelligini göstermektedir?

A) Insan ve millet sevgisini
B) Sabir ve disiplinliligini
C) Inkilapçiligini
D) Ileri görüslülügünü

  10.
A)
B)
C)
D)
10)I- Türk Dil Kurumu'nu kurmasi
II- Türk Tarih Kurumu'nu kurmasi

Yukaridaki gelismeler M. Kemal'in hangi özelligini ortaya koyar?
A) Türk'ün özelliklerini ortaya koyma
B) Yöneticilik
C) Rehberlik
D)Sanatseverlik

  11.
A)
B)
C)
D)
11)Atatürk'e göre Inkilap "Türk milletini son asirlarda geri birakmis olan müesseseleri yikarak yerlerine milletin en yüksek medeni gereklerine göre ilerlemesini saglayacak yeni müesseseleri ortaya koymaktadir."
Yukaridaki bu söz Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi özelligini vurgulamaktadir?

A) Metotlu çalisma
B) Mantiklilik
C) Inkilapçilik
D) Iyi kalplilik

  12.
A)
B)
C)
D)
12)Yurttaslarim! Yurdumuzu, dünyanin en gelismis ve çagdas ülkeleri düzeyine çikaracagiz.
Mustafa Kemal bu sözleri, Türk ulusunun hangi özelligine güvenerek söylemistir?

A) Konukseverligi
B) Çaliskanligi
C) Yardim severligi
D) Cesurlugu

  13.
A)
B)
C)
D)
13)Agir ve kesin bir kararin dogruluguna inanmadan önce, karari bütün yönleriyle ele almak ve degerlendirmek gerekir.
Bu söz, Mustafa Kemal'in hangi yönünü daha çok açiklamaktadir?
A) Kendi kararlarina önem verme
B) Özgür ve bagimsiz davranma
C) Sezgilere ve kanilara göre davranma
D) Arastirici ve sorgulayici olma

  14.
A)
B)
C)
D)
14)"Çelik gibi azim ve gayreti, uzagi gören akil ve hikmetle birlesmis olan bu gerçek halk önderi ve devlet adami; Anadolu daglarinin en uzak ve issiz kösesindeki köylere bile baska bir ruh asilamistir." Illustrierte Dergisi
Alman dergisinde Atatürk'ün asagidaki hangi özelliginden bahsedilmemistir?
A) Iyi Kalplilik
B) Liderlik
C) Azim ve kararlilik
D) Ileri görüslülük

  15.
A)
B)
C)
D)
15)Pekâlâ bilirsiniz ki benim bütün hayatimda bu ana kadar güttügüm gaye, hiçbir vakit kisisel olmamistir. Her ne düsünmüs ve her neye girismis isem, daima memleketin, milletin ve ordunun adina ve menfaatine olmustur.
Mustafa Kemal'in bu sözü hangi özelligini vurgulamaktadir?

A) Vatanseverlik
B) Yersiz acimayi kontrol
C) Metotlu çalisma
D) Yaraticilik

  16.
A)
B)
C)
D)
16)"Memleket ve milletin kurtulusu ve mutlulugu için çalismaktan baska bir maksadim yoktur. Bu, bir insan için kâfi bir sevinç ve haz temin eder. Benimle beraber olan arkadaslarim, bütün vatandaslarim da ayni maksadi takip etmektedirler"
Mustafa Kemal'in bu sözü hangi özelligini vurgulamaktadir?


A) Millet sevgisi
B) Mantiklilik
C) Metotlu çalisma
D) Idealistlik

  17.
A)
B)
C)
D)
17)Ben düsündüklerimi, sevdiklerime oldugu gibi söylerim. Ayni zamanda gerekli olmayan bir sirri kalbimde tasimak kudretinde olmayan bir adamim. Çünkü ben, bir halk adamiyim. Ben düsündüklerimi daima halkin önünde söylemeliyim.
Mustafa Kemal'in bu sözü hangi özelligini vurgulamaktadir?

A) Mantiklilik
B) Egitimcilik
C) Açik sözlülük
D) Yöneticilik

  18.
A)
B)
C)
D)
18)"Arkadaslarimiz ve milletin bütün fertleri gibi, millî davamizda benim de emegim geçmis ise, bu çalismada is yapma kuvveti ve basari varsa, bunu sahsima atfetmeyiniz. Ancak ve ancak bütün milletin manevî sahsiyetine atfediniz."
Mustafa Kemal'in bu sözü hangi özelligini vurgulamaktadir?
A) Vatanseverlik
B) Gurura yer vermeme
C) Açik sözlülük
D) Iyi Kalplilik

  19.
A)
B)
C)
D)
19)Atatürk 1932 yilinda ABD'li bir generalle yaptigi bir görüsme sirasinda "Almanya’nin tüm Avrupa'yi isgal edebilecek bir orduyu kisa zamanda kurabilecegini ve II.Dünya savasinin 1940-1946 yillari arsinda baslayabilecegini belirtmistir."
Yukaridaki durum Atatürk'ün asagidaki kisisel özelliklerinden hangisini kanitlar niteliktedir?
A) Ileri görüslülük
B) Hosgörülülük
C) Kararlilik
D) Milliyetçilik

  20.
A)
B)
C)
D)   
20)Ona "Cephane yok" dediler, "Bulunur" dedi. "Ordu yok" dediler, "Kurulur" dedi, "Düsman çok" dediler, "Yenilir" dedi.
Yukarıdaki paragrafa göre Mustafa Kemal Atatürk'ün sahsiyeti için aşağıdaki hangi özelliginden bahsedilmiştir?


A) İleri görüşlü
B) Duygusal
C) Azimli ve kararlı
D) Aceleci

       
  HAZIRLAYAN:   www.onlinetestcoz.biz
Kaynak: www.sosyalciler.com







1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C A D B C B D B D A C B D D A A C B A C