30 Nis 2012

5. Sınıf Fen ve Teknoloji 2. Dönem 2. Yazılı Test-2

Share
5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları Testi Çöz, 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 2. Dönem 2. Yazılı Cevaplı Test Çöz, 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları ara, 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları çöz, 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları deneme yap, 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 2. Dönem 2. Yazılı Online Test Çöz
5. Sınıf Fen ve Teknoloji 2. Dönem 2. Yazılı Test-2 türkçe testi1


1.
A) 
B) 
C) 
D)
 
1)1. Aşağıdakilerden hangisi sınıflandırmada farklı bir grupta yer alır? 
a- ) koyun 
b- ) köpek 
c- ) aslan 
d- ) kaplumbağa

  2.  
A) 
B) 
C) 
D)
2)Aşağıdaki hayvanlardan hangisi otla beslenir? 
a- ) kaplan 
b- ) keçi 
c- ) tilki 
d- ) aslan


  3.  
A) 
B) 
C) 
D)
3)Aşağıdaki bitkilerin hangisinin yapraklarından besin olarak yararlanırız? 
a- ) nohut 
b- ) fasulye 
c- ) lahana 
d- ) patates

 4.
A) 
B) 
C) 
D)
 4)Bitkilerde su kaybı hangi olayla gerçekleşir? 
a- ) solunum 
b- ) terleme 
c- ) boşaltım 
d- ) fotosentez

  5.
A) 
B) 
C) 
D)
 5)Aşağıdakilerden hangisinin yavrusu yumurtadan çıktığında ana canlıya benzemez? 
a- ) tavuk 
b- ) kurbağa 
c- ) kaplumbağa 
d- ) yılan

  6.
A) 
B) 
C) 
D)
 6)Bilim adamları hayvanları sınıflandırırken aşağıdaki özelliklerden hangisini dikkate alır? 
a- ) Omurga bulundurmaları 
b- ) Yaşadıkları yerler 
c- ) Beslenme şekilleri 
d- ) Vücut yüzeyleri
  7.
A)
B)
C)
D)
7)

Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur? 

a- ) kanguru – memeli 
b- ) yarasa - kuş 
c- ) balina – balık 
d- ) kertenkele - kurbağa

  8.
A) 
B) 
C) 
D)
8)
 Suyu ve suda çözünmüş maddeleri taşımak. 
 Bitkinin dik durmasını sağlamak. 
 Üretilen besini bitkinin diğer kısımlarına taşımak. 

Görevleri verilen bitki kısmı aşağıdakilerden hangisidir? 
a- ) gövde 
b- ) kök 
c- ) çiçek 
d- ) yaprak

  9.
A) 
B) 
C) 
D)

 9)

Aşağıdakilerden hangisi omurgasız hayvan değildir? 

a- ) karınca 
b- ) midye 
c- ) toprak solucanı 
d- ) yılan
  10.
A)
B)
C)
D)

10)

Yaprağın görevleriyle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? 

a- ) Bitkinin solunumu için gaz alış verişini yapar. 
b- ) Bitkinin üreyerek çoğalmasını sağlar. 
c- ) Bitkinin fotosentez ile besin ihtiyacını sağlar. 
d- ) Bitkinin terleme ile fazla suyu atmasını sağlar.

  11.
A) 
B) 
C) 
D)
11)Aşağıdaki bitkilerden hangisi gövdesinde besin depolar? 
a- ) patlıcan 
b- ) patates 
c- ) kiraz 
d- ) kaysı

  12.
A) 
B) 
C) 
D)
12)Aşağıdaki canlılardan hangisi hem karada hem de suda yaşar? 
a- ) tavşan 
b- ) balina 
c- ) balık 
d- ) timsah

  13.
A) 
B) 
C) 
D)

13)

Besinlerde A,B,C,D,E ve K gibi ……………………… vardır. Noktalı kısma hangi kavram gelmelidir? 

a- ) Vitaminler 
b- ) Mineraller 
c- ) Sular 
d- ) Proteinler

  14.
A) 
B) 
C) 
D)
14)Diş sağlığı için, aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlış bir davranış olur?  
a- ) Dişlerimizi, her yemekten sonra iki dakika fırçalamak. 
b- ) Elma, havuç gibi yiyecekleri bıçakla keserek (dilimleyerek) yemek. 
c- ) Fındık, ceviz gibi yiyecekleri dişimizle kırmamak. 
d- ) Mineralleri ve A, C, D vitaminlerini yeterince almak

  15.
A) 
B) 
C) 
D)
15) Islak çamaşırlar kışında kurur. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir? 
a-) Buharlaşmanın her sıcaklıkta olması. 
b-) Çamaşırlarda az miktarda su bulunması. 
c-) Kışın havada fazla nem olması. 
d-) Kışın rüzgarın çok olması.

  16.
A) 
B) 
C) 
D)
16)Aşağıdakilerden hangisi kökün görevlerinden değildir? 
a- ) Topraktan su alma. 
b- ) Topraktan madensel maddeler alma. 
c- ) Terleme olayı ile fazla suyu dışarı atma. 
d- ) Bitkilerin toprağa tutunmasını sağlama.

  17.
A) 
B) 
C) 
D)



17)Pasif içici kimdir?
a- ) Ara sıra sigara içen kişi 

b- ) Sıklıkla sigara içen kişi 
c- ) Sigara içenlerin çevresinde olan kişi 
d- ) Sigaradan nefret eden kişi

  18.
A) 
B) 
C) 
D)
 18)Kütlesi 4 gram hacmi 50 cm3 olan katı bir maddenin yoğunluğu hangi seçenekte doğru verilmiştir? 
a- ) 0.08 cm3 
b- ) 12,5m3 
c- ) 0.80cm3 
d- ) 80cm3

  19.
A) 
B) 
C) 
D)
 19)Maddenin .................. ayırt edici bir özelliğidir. 
a- ) yoğunluğu 
b- ) soğukluğu 
c- ) rengi 
d- ) sıcaklığı

  20.
A) 
B) 
C) 
D)
20)Ay’ın neden hep aynı yüzünü görürüz? 
a- ) Dünya’nın etrafında döndüğü için 
b- ) Kendi etrafında döndüğü için 
c- ) Hem Dünya hem de kendi etrafında döndüğü için 
d- ) Kendi etrafındaki dönüşünü Dünya etrafındaki dolanımı ile aynı sürede tamamladığı için

  21.
A
B
C) 
D)

21)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
a- ) Ay, kendi etrafında döner. 
b- ) Ay, güneşten daha büyüktür. 
c- ) Ay, dünya etrafında dolanır. 
d- ) Ay, güneş etrafında dolanır.

  22.
A
B
C) 
D)
22)............... yüzeylerde cisimlere uygulanan sürtünme kuvveti daha azdır. 
a- ) pürüzlü
b- ) kaygan 
c- ) yumuşak
d- ) düz olmayan

  23.
A
B
C) 
D)
23)Su içinde hareket eden cismin hareketini zorlaştıran kuvvete .................. denir 
a- ) su kuvveti
b- ) hava direnci 
c- ) su direnci
d- ) su hareketi

  24.
D) 
Y) 
C) 
D)
24)(.....)Yaprağın görevi bitkinin dik durmasını sağlamaktır.

  25. 
D) 
Y) 
C) 
D)  
25)(.......) Kültür mantarları yediğimiz mantarlardandır.
         Hazırlayan: www.onlinetestcoz.biz                         








CEVAP ANAHTARI
1.D 2.B 3.C 4.B 5.B 6.A 7.A 8.A 9.D 10.B 11.B 12.D 13.A 14.B.15.A 16.C
17.C 18.A 19.A 20.D
21.B22.B 23.C24.Y 25.D





1 yorum:

Adsız dedi ki...

kusura bakmayin ama bu testi yaptim ve ogretmenime verdim hepsi dogru cikti ama sizin verdiginiz sonoca gore 60 aliyorum :(